Bentonita alimentara pentru limpezirea vinului marca Mifalchim este ideala pentru impiedicarea oxidarii si stabilizarea corecta a vinurilor.
Tratamentul cu bentonitea previne formarea fenomenului de precipitare a proteinelor. Vinurile tratate cu bentonita alimentara au o concentratie mai scazuta de proteina si prezinta o stabilitate mai mare.
Bentonita alimentara pentru vin are consistenta unei pulbere de culoare alb – gri si prezinta urmatoarele caracteristici:
Bentonita alimentara se utilizeaza in procesul de preparare a vinurile, alaturi de un Conservant Alimentar cu 5-6% dioxid de sulf si se aplica atunci cand vinul a fost tras dupa drojdie si a incetat complet din fermentatie.
Vin rosu : Bentonita alimentara se aplica in doza de 1kg/1000L sau 1 gram/litru vin
Vin alb: Bentonita alimentara se aplica in doza de 2kg/1000L sau 2 grame/litru vin
MOD DE PREPARARE pentru 1.000 litri de vin: Se extrag 8 din 1.000L vin, se preincalzeste pana atinge o temperature de aproximativ 16-20 grade Celsius, dupa care se amesteca impreuna cu 1 kg de bentonina(in cazul vinului rosu) sau 2 kg de bentonina (in cazul vinului alb), pana se obtine o compozitie omogena. Ulterior, solutia preparata se toarna in butoiul de vin. Vinul se va limpezi si va putea fi consumat dupa 21 de zile de la aplicarea bentonitei alimentare.
Bentonita alimentara se poate aplica atat vinurilor tinere, cat si celor vechi. Este esential ca bentonita sa se aplice impreuna cu dioxidul de sulf. Acesta din urma asigura distrugerea si inhibarea dezvoltarii microorganismelor in vin. Contribuie si la stabilitatea si conservarea sim ai mult de atat, imbunatateste gustul si pastreaza aroma intensa.
RECOMANDARE: Cititi cu atentie eticheta produsului si folositi doza corecta.